Grujičić: Nikada nećemo odustati od istraživanja posljedica bombardovanja

Politika
Grujičić: Nikada nećemo odustati od istraživanja posljedica bombardovanja

BEOGRAD - Jedan od inicijatora formiranja Međuresornog koordinacionog tijela za utvrđivanje posljedica NATO bombardovanja Danica Grujičić izjavila je da će stručnjaci nastaviti da vrše pritisak da bude usvojena odluka o osnivanju ovog tijela i naglasila da je previše vremena prošlo da bi vjerovala da je riječ o slučajnom propustu i neznanju.

Grujičićeva je navela da su svi oni i dalje spremni da se prihvate tog posla iako se, iz birokratskih razloga, u posljednje dvije godine od kada je sporazum o formiranju tog tijela parafiran, nisu pomjerili sa mrtve tačke.

- Ovo nije projekat koji će se raditi jedno leto. Ovo je posao koji će se dugo i temeljito raditi. Svi smo spremni za njega. Možda i više nego pre. Najvažnije je što se ovoj inicijativi iz godine u godinu pridružuje sve veći broj naučnika. Nikada nećemo odustati od insistiranja na tome da se sprovede detaljno, naučno ispitivanje posljedica NATO-agresije - rekla je Grujičićeva.

Ona je naglasila da ne zna ko koči rad Međuresornog koordinacionog tijela.
- Da li postoje pritisci van granica naše države, na to pitanje namam odgovor jer jednostavno ne znam. Mogu samo da nagađam - rekla je Grujičićeva, koja je direktor Instituta za onkologiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana