Đurić: Slika o Srbiji i Srbima se mijenja nabolje

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da svi u Vašingtonu pozdravljaju inicijativu "Otvoreni Balkan", kojom se ruše mali "berlinski zidovi" u regionu, te da se slika o Srbiji i Srbima u SAD lagano mijenja nabolje, ali da je to proces koji će potrajati i u koji treba ulagati.

On je naglasio da je srpski kokus u američkom Kongresu u protekloj godini značajno ojačao, a da je država počela da ulaže u srpsku dijasporu koja može doprinijeti jačanju pozicije Srbije i uticati na mišljenje SAD da je Srbija država sa kojom vrijedi sarađivati.

Đurić je veoma značajnim ocijenio to što će ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković Badnji dan i Božić provesti sa Srbima u Čikagu.

"Selaković je prvi ministar spoljnih poslova Srbije koji će u Novoj Gračanici sa vladikom Longinom i vjernicima dočekati praznik. To vam govori da nismo ulagali u našu dijasporu. Samo u Čikagu živi 300.000 Srba. Selaković shvata značaj povezivanja. Imaće i niz značajnih sastanaka sa našim ljudima", rekao je Đurić za televiziju "Pink".

On je najavio da se Ambasada Srbije koja je do sada bila u neuslovnom tržnom centru uskoro preseliti u objekat na kilometar od Bijele kuće, što će, kako je ocijenio doprinijeti promjeni imidža Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana