Đurić: Povlačenje taksi, pa dijalog sa predstavnicima Prištine

Tanjug
Đurić: Povlačenje taksi, pa dijalog sa predstavnicima Prištine

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom o položaju srpskog naroda na KiM i aktivnostima OEBS-a na zaštiti i garantovanju prava Srba i drugih nealbanaca.


Razmotrivši sa sagovornikom političku i bezbjednosnu situaciju na KiM, Đurić je istakao da je potrebno da nova vlada u Prištini bude iskreno posvećena regionalnoj stabilnosti i poštovanju ljudskih prava.

Beograd je, prema Đurićevim riječima, spreman da o normalizaciji odnosa razgovara sa svim demokratski izabranim političkim predstavnicima Albanaca sa KiM, ali tek nakon što budu povučene takse na robu iz centralne Srbije, saopštila je Kancelarija za KiM.

Đurić je sagovorniku prenio i da će se srpski politički predstavnici okupljeni u Srpskoj listi na sve raspoložive demokratske načine boriti za zaštitu interesa našeg naroda u pokrajini, i da očekuju da srpskom narodu konačno budu i u praksi garantovana sva ona prava propisana prištinskim zakonima i ustavom.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana