Blažićeva bivša djevojka svjedočila o pištolju koji je našla ispod njegovog jastuka

Tanjug
Blažićeva bivša djevojka svjedočila o pištolju koji je našla ispod njegovog jastuka

BEOGRAD - U nastavku suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, ispitana je njegova bivša djevojka Anastasija Đorđević, koja je navela da je sa Blažićem bila u vezi dva ili tri mjeseca, kao i da je jednom prilikom kada je spavala kod njega u kući u Šepšinu ispod jastuka u krevetu pronašla pištolj.

Đorđević je dodala da je Blažić rekao da mu pištolj služi za samoodbranu jer živi sam, kao i da je tada pomenuo da je njegov otac lovac i da ima lovačke puške.

Kada je upitana o razlogu raskida, Đorđević je rekla da se optuženi nije slagao sa njenim planovima za budućnost, odnosno nije mu se svidjelo što nakon srednje škole želi da ide u vojsku, već je htio da se ona preseli kod njega i da zasnuju porodicu.

Đorđević je istakla da je Blažić bio agresivan samo posljednje veče kada je shvatio da su raskinuli, i da je tad vikao na nju, htio da joj otme telefon i istjerao je iz vozila preći joj da “bolje da izađe da ne bi bilo nešto gore”.

Sljedeći svedok Anja Talić koja se inače bila u grupi na društvenoj mreži na kojoj je bio i Blažić, danas je rekla da je ta grupa služila za druženje i da je Blažića vidjela samo dva puta u životu. Na pitanje da li se sjeća šta je Blažić na grupi rekao 3. maja nakon masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, Talić je rekla da se ne sjeća, ali je tužilac podsjetio da je on napisao “samo neka se roka”.

Talić je dodala da je na dan zločina između njih izbila bezazlena svađa.

Naredni svjedok Milan Lesić je odgovarajući na pitanja tužilštva i punomoćnika oštećenih rekao da se sa Blažićem družio dvije ili tri godine i da je bio kod njega u kući u Šepšinu. On je naveo i da mu je Blažić rekao da je krenuo u teretanu i da koristi steroide. Lesić se na kraju svog svjedočenja onesvjesitio za govornicom i stražari su ga podigli i donijeli mu vodu. (Kraj)

Članovi porodice

Članovi porodice Uroša Blažića iskoristili su danas svoje zakonsko pravo da ne svjedoče na suđenju.

Postupajući tužilac Ivan Konatar, nakon njihovog izjašnjavanja, naveo je da su Blažići pokazali svoj stav prema ovom događaju, tragediji i žrtvama i da bi, bez obzira što su danas došli, sud trebalo da ih kazni jer nisu došli na jučerašnje suđenje. Biljana Blažić, majka optuženog Uroša Blažića je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči, a prije toga je izjavila saučešće porodicama.

Marko Blažić, brat optuženog i njegova supruga Željana Blažić su takođe iskoristili svoje pravo da ne svjedoče u ovom postupku. Najdan Blažić, deda optuženog Uroša Blažića, iskoristio je isto pravo da kao otac, odnosno djeda optuženih ne svjedoči u ovom postupku.

Pored Uroša Blažića, u ovom predmetu je optužen i njegov otac Radiša Blažić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana