Zaplijenjena veća količina oružja i municije

SRNA
Zaplijenjena veća količina oružja i municije

Bar - Crnogorska policija danas je prilikom pretresa stana, koji je koristi mladić iz Bara, čiji su inicijali M.P, zaplijenila veću količinu ilegalnog oružja i municije.

U stanu, vlasništvo V.P, pronađeno je i oduzeto oružje sa isteklim oružnim listom na ime ovog lica - lovačka puška "IZ 54", pištolj "zastava" sa dva okvira, pištolj "CZ 99" sa dva okvira, te revolver nepoznate marke bez oružnog lista. V.P je otac mladića M.P.

Zaplijenjeno je i više od 100 komada pištoljske municije, 24 patrona za lovačku pušku, okvir od pištolja nepoznate marke, kao i nož crnih korica sa metalnom futrolom, nož sa plastičnim koricama u kožnoj braon futroli, par drvenih korica za pištolj i kondenzator gasova – nastavak za cijev od pištolja nepoznate marke.

Tokom pretresa je u spavaćoj sobi M.P. pronađen i crni pancir.

Na terasi koja se nalazi iznad spavaće sobe pronađen je i pištolj "pietro bereta" kalibra 7,65 milimetara sa okvirom i osam metaka.

Kriminalistički tehničar je izuzeo navedeni pištolj pronađen na terasi i uputio ga na vještačenja u forenzički centar, a biće provjereno i ostalo oružje, okviri, municija i drugi predmeti.

O događaju su obaviješteni viši državni tužilac u Podgorici i Osnovni državni tužilac u Baru, a protiv V.P. biće podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana