Vukovar: Verbalni napadi na novinare i portparola policije

Agencije
Vukovar: Verbalni napadi na novinare i portparola policije

Vukovar - Hrvati iz Vukovara, koji su danas protestovali u tom gradu zbog privođenja trojice sugrađana, blokirali su put i verbalno napali portparola policije i novinare.

Učesnici protesta novinare su optužili da "služe režimu i komunistima", te da iskrivljuju sliku onoga što se događa u Vukovaru.

Oni su se razišli oko 16.00 časova, nakon što su blokirali put ispred vukovarske policije nezadovoljni privođenjem trojice Hrvata osumnjičenih da su danas učestvovali u razbijanju ćirilične ploče na zgradi Policijske stanice.

Učesnici protesta su u dva su navrata spriječili portparola Policijske uprave vukovarsko-sremske Domagoja Džigumovića da se obrati okupljenim novinarima, prenose hrvatski mediji.

U policiji je potvrđeno da su oko 11.30 časova dvojica 40-godišnjaka oštetila ploču s dvojezičnim natpisom na zgradi Policijske stanice Vukovar, pri čemu je napadnut policijac koji ih je pokušao spriječiti.

U sukobu su policijski službenik i 40-godišnjak povrijeđeni, te im je u gradskoj bolnici pružena ljekarska pomoć, dok je nad drugim 40-godišnjakom, učesnikom incidenta, još u toku kriminalistička istraga.

Zajedno s njima bio je priveden i 61-godišnjak koji se slučajno zatekao na mjestu događaja, ali je oko 15.00 časova pušten na slobodu.

Na razgovoru u policiji popodne su bili i predsjednik "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara" Tomislav Josić i član "Štaba" Vlado Iljkić koji je, nakon izlaska iz zgrade policije, u izjavi novinarima još jednom pozvao Vladu premijera Zorana Milanovića da ukloni dvojezične ćirilične ploče iz Vukorav.

Dvojezična ploča s ćiriličnim natpisom na zgradi vukovarske policije razbijena je nedugo nakon što je juče ponovno postavljena. Ploču je grabljama juče poslije podne razbio 41-godišnjak iz Vukovara. Ubrzo nakon što je razbijena, na zgradu policije postavljena je nova ploča koja je danas ponovo razbijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana