Vidoševiću jednomjesečni istražni zatvor

Tanjug
Vidoševiću jednomjesečni istražni zatvor

Zagreb - Nadanu Vidoševiću, dosadašnjem predsjedniku Hrvatske privredne komore, i trećeosumnjičenoj u aferi "Remorker" Josipi Mladinov večeras je određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru.

Na istražnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu njima je istražni zatvor određen zbog opasnosti od uticanja na svjedoke.

Mladinovoj, šefu računovodstva Hrvatske privredne komore, pritvor je određen i zbog mogućnosti uništavanja dokumentacije.

Predloženo je ispitivanje 35 svjedoka, javljaju hrvatski mediji.

Vidošević i Mladinova su, nakon istražnog ročišta, odvezeni u zagrebački zatvor Remetinec.

Slučaj protiv Vidoševića i još četvoro osumnjičenih u aferi "Remorker" preuzeo je USKOK /Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala/.

"Nova TV" javila je, pozivajući se na pouzdane izvore, da će biti blokirana cjelokupna imovina u vlasništvu Vidoševića, ali i imovina njegove supruge, majke i djece.

Vidoševića i četvoro njegovih saradnika osumnjičeni su da su kao kriminalna grupa izvlačili novac iz Hrvatske privredne komore i oštetili je za najmanje 4,6 miliona evra.

Osim Vidoševića i Mladinove. osimnjičeni su i šef kabineta predsjednika Hrvatske privredne komore Zdenka Peternel, Igor Premilovac i Davor Komerički.

Vidošević je uhapšen juče zbog sumnje da je učestvovao u izvlačenju novca iz Hrvatske privredne komore, čiji je predsjednik bio 18 godina. Osim njega, juče je uhapšena i Mladinova.

Peternalova je uhapšena prije mjesec dana, kada i Komerički, koji je juče pušten. Premilovac je bio na slobodi, ali je priznao da je posredstvom fiktivnih firmi i računa u inostranstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Peternelovoj.

Istražitelji su danas pretraživali Vidoševićevu vilu, a planiraju i pretrese njegovih drugih stambenih i poslovnih prostora. Hrvatski mediji prenose da su istražitelji kod Vidoševića otkrili najveću kolekciju umjetničkih djela na Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana