Upozorenje na novu SMS prevaru!

Srna
Upozorenje na novu SMS prevaru!

ZAGREV - "Hrvatske pošte" upozorile su na novu prevaru putem SMS-ova gdje se od građana traži kućni broj i naplata simboličnog iznosa zbog nepotpune adrese, čime se izlažu riziku od krađe bankovnih podataka.

-Riječ je o prevari. Ponovo se šire lažne poruke o navodnoj dostavi paketa da bi lakše dobili podatke o kartici i na kraju od građana ukrali novac. Te poruke često dolaze s hrvatskih brojeva, a prevaranti su „usavršili“ i pravopis i gramatiku, što povećava šanse da žrtve nasjednu - upozoravaju iz pošte.
Kada se otvori poveznica, od osobe traže da upiše svoje podatke, a na kraju i podatke o kartici kako bi se naplatio simboličan iznos od 2,06 kuna zbog nepotpune adrese, prenose hrvatski mediji.
-Nemojte otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka - upozoravaju iz "Hrvatske pošte".
"Hrvatska pošta" više puta je upozoravala na prevare putem SMS-a, tako što građani dobiju lažno obavještenje o nemogućnosti dostavljanja paketa zbog nepotpunih informacija./

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana