Uhapšen finansijski direktor KAP-a, počinio djelo teške krađe

Agencije
Uhapšen finansijski direktor KAP-a, počinio djelo teške krađe

Podgorica - Crnogorska policija uhapsila je sinoć, na graničnom prelazu Dobrakovo, prema Srbiji, finansijskog direktora Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) Dmitrija Potrubača, prenose agencije.

On je uhapšen zbog sumnje da je Crnogorskom elektroprenosnom sistemu nanio štetu od 9,64 miliona evra.

Crnogorska Uprava policije potvrdila je danas da su njeni službenici iz Bijelog Polja juče uhapsili Potrubača na graničnom prelazu Dobrakovo i on će uz krivičnu prijavu biti predat tužiocu u Podgorici.

- Na osnovu do sada preduzetih aktivnosti sumnja se da su KAP u svojstvu pravnog lica i Potrubač, u svojstvu odgovornog lica u KAP-u, počinili krivično djelo teška krađa na štetu Crnogorskog elektroprenosnog sistema - navedeno je u saopštenju Uprave policije.

KAP i Potrubač osumnjičeni su da su krivično djelo počinili u periodu od 22. februara do 25. maja tako što su protivpravno prisvojili električnu energiju od oko 190,5 hiljada megavat časova, vrijednosti 9,64 miliona evra.

Iz Uprave policije poručuju da se nastavljaju aktivnosti kriminalističke policije u kontroli poslovanja KAP-a.

Podgorički kombinat “Aluminijum” posljednjih mjeseci snabdijevao se električnom energijom iz rezervi okolnih sistema, pošto je “Elektroprivreda Crne Gore” 22. februara prestala da mu isporučuje struju, što je do tada činila po nalogu Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

KAP se nelegalno snabdijeva strujom od 1. januara ove godine.

Privredni sud u Podgorici donio je doluku o stečaju u KAP-u, a 1.200 radnika otišlo je na Zavod za zapošljavanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana