U Nikšićkim hramovima molebani za vladiku Joanikija i sveštenike

Srna
U Nikšićkim hramovima molebani za vladiku Joanikija i sveštenike

NIKŠIĆ - U Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću služena je večernja služba i moleban za uhapšenog episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmoricu sveštenika.

Iguman manastira Bijela Isaija Krgović rekao je da se strasti ne smiruju i da su “oni koji ne žele mir zatočili vladiku i sveštenike”, bez kojih i služba u Sabornom hramu nema potrebnu punoću.

“Daće Bog da mirno i spokojno tražimo mir od Gospoda, a i ako stradamo neka to bude u istini i pravdi, ali ne iz mržnje prema bilo kome, već iz ljubavi i pravde. Svjedoci smo da, nažalost, i toga ima dosta, što nam je sinoć pokazano na ulicama Nikšića, Pljevalja i Andrijevice”, rekao je sveštenik Krgović.

On je istakao da je najvažnije uzdanje u Gospoda i da nema kolebanja.

“Svojom vjerom i prizivanjem Gospoda dobijamo tu nepokolebljivost i snagu. Jedni za druge treba da se molimo, i neka i njima Gospod da snagu da se svi zajedno molimo. Gospoda su raspeli, nemojmo očekivati nešto blaže u svijetu”, rekao je iguman Krgović.

On je naglasio da se prepreke prevazilaze sabiranjem na svetim službama i pričešćem.

“Treba se moliti Gospodu u svako vrijeme, jedni za druge, i za one u bolnicama, zatvorima”, poručio je iguman Krgović.

Ispred zgrade policije i večeras se okupilo nekoliko stotine građana koji skandiraju “Pustite nam vladiku”, “Pustite nam sveštenike”.

Sveštenici SPC u Crnoj Gori pritvoreni su na 72 sata zbog okupljanja vjernika na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja.

Dan nakon tog praznika zbog njihovog hapšenja održani su masovni protesti u nekoliko crnogorskih gradova, a policija je upotrijebila suzavac i dimne bombe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana