Turci zainteresovani za “Luku Bar”

Agencije
Turci zainteresovani za “Luku Bar”

Podgorica - Predstavnici iz Turske su, tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, pokazali posebno interesovanje za “Luku Bar” i slobodnu carinsku zonu u tom gradu, te najavili dolazak turskih privrednika.

Na sastanku Vujanovića i guvernera Izmira Mustafe Topraka ocijenjeno je da dobre odnose Crne Gore i Turske prati dobra saradnja i na ekonomskom planu.

- Dosadašnja iskustva turskih investitora, kao što su „Gintaš“, „Toščelik“, „Turkiš erlajns“ predstavljaju dobar primjer za druge investitore i mogu biti početni most saradnje, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Vujanović je potvrdio podršku Crne Gore Izmiru, kao kandidatu za domaćina međunarodnog sajma EXPO 2020, i ukazao da bi dobijanje kandidature predstavljalo veliku šansu ne samo za Izmir, već i za cijeli prostor Balkana.

Toprak je rekao da je Turska već obezbijedila neophodan prostor i novac za organizaciju EXPO -a, ističući da će u slučaju dobijanja kandidature cijeli prostor, nakon izložbe, biti pretvoren u turističko-zdravstveni centar.

Toprak se na sastanku zahvalio na mogućnosti da predstavi dosadašnje aktivnosti na organizaciji sajma EXPO -a u Izmiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana