Svjedočila supruga Ive Sanadera

Agencije
Svjedočila supruga Ive Sanadera

Zagreb - Mirjana Sanader, supruga bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, izjavila je danas na suđenju pred zagrebačkim Županijskim sudom u slučaju “Fimi medija” da su ona i njen suprug svu imovinu stekli na zakonit način, da su devet godina radili i stvarali, a da im je sada sve oduzeto.

Ona je, svjedočeći o porijeklu imovine, navela da su se ispred kuće Sanaderovih danonoćno nalazili policajci koji, kako je rekla, jako dobro znaju ko je sve i kada ulazio i izlazio, te šta je unošeno u kuću.

Mirjana Sanader već je trebala dati iskaz na ranijem ročištu, ali se na sudu nije pojavila, pravdavajući se učešćem na stručnom simpozijumu.

Sud je zbog toga odredio Mirjani Sanader da plati 5.000 kuna /oko 650 evra/ troškova odgode rasprave.

Prošle sedmice na sud su došle Sanaderove kćerke Petra i Bruna, koje su se pozvale na pravo da ne svjedoče protiv člana porodice.

Ivo Sanader, koji je bio i predsjednik HDZ-a, optužen je da je “zaradio” 15 miliona kuna /oko dva miliona evra/ “izvlačenjem” novca iz državnih institucija i firmi posredstvom agencije “Fimi medija”, koja je, prema optužnici, punila i HDZ-ov “crni fond”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana