Suđenje Sanaderu u slučaju “Planinska” odgođeno do septembra

RSE
Suđenje Sanaderu u slučaju “Planinska” odgođeno do septembra

Zagreb - Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je odgođen nastavak suđenja bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu u “slučaju Planinska”, prenosi RSE.

Suđenje je odgođeno na zahtjev Sanaderove odbrane i nastaviće se u septembru.

Advokati Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u molbi su naveli da je stiglo obrazloženje nepravomoćne presude kojom je u aferama “Hipo” i “Ina-Mol” Ivo Sanader osuđen na deset godina zatvora, a za pisanje žalbe u tom složenom predmetu imaju rok od svega 15 dana pa se ne mogu istovremeno pripremati za rasprave u “slučaju Planinska”.

U “slučaju Planinska”, pored Sanadera optužen je i Stjepan Fiolić koji je priznao da mu je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj ulici predao više od 17 miliona kuna provizije.

Pored njih dvojice, na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je kompanija 2009. godine u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego što ju je za 79,9 miliona kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja, čiji je tadašnji ministar Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opšte dobro.

Na posljednjem ročištu svjedočio je bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk, čija je javna ustanova prva neuspješno pregovarala o kupnju sporne Fiolićeve nekretnine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana