Splićanin 14 časova nasumice pucao iz stana, isprovocirala ga dječija igra

Agencije
Splićanin 14 časova nasumice pucao iz stana, isprovocirala ga dječija igra

Split - Pripadnici policijske uprave splitsko-dalmatinske uhapsili su Bogdana Perovića (60) koji je gotovo 14 časova nasumice pucao iz svog stana u prizemlju zgrade u Vašingtonovoj ulici u Splitu, prenose agencije.

Perović je, naime, juče, najvjerovatnije motivisan dječijom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi i pokušajem jednog od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici.

Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam, a kako su rekle njegove komšije riječ je o “bolesnoj i incidentnoj osobi”.

Zbog toga je Vašingtonova ulica bila satima blokirana, a u samom centru Splita, na terenu su tokom cijelog popodneva i protekle noći dežurale ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i policija.

Na licu mjesta su bili i specijalci i policijski pregovarači, ali Perovića nisu ni oni, ni njegova sestra i prtijatelji mogli da ga nagovore da se preda policiji.

U početku pucnjave u Vašingtonovoj ulici nekoliko je djece iz obližnjeg dječijeg vrtića zbog bezbjednosti zadržano nekoliko časova duže u vrtiću.

Peroviću ovo nije prvi incident.

Prije 12 godina, on je u istom stanu zatočio svoju bolesnu majku i prijetio da će aktivirati plinsku bocu.

Ta agonija je, podsjeća se trajala tri dana.

U toku je, kako se navodi, policijska obrada Perovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana