Slučaj Fimi medija: HDZ se ne osjeća krivim

Agencije
Slučaj Fimi medija: HDZ se ne osjeća krivim

Zagreb - Hrvatska demokratska zajednica /HDZ/ ne smatra se odgovornom za korupciju, izjavio je danas pravni zastupnik ove stranke Vladimir Terešak u nastavku suđenja pred zagrebačkim Županijskim sudom u slučaju "Fimi medija".

U najvećoj korupcionoj aferi u Hrvatskoj, Ivo Sanader i HDZ optuženi su da su sa još devet fizičkih i pravnih lica iz državnih firmi i institucija od 2003. do 2009. godine "izvukli" oko 10 miliona evra preko marketinške agencije "Fimi medija", po kojoj je afera dobila ime.

Prema tvrdnjama tužilaštva, dio je završio u "crnom fondu" HDZ, a dio kod Sanadera.

Terešak je rekao da je suprotno navodima Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/, u ovom slučaju HDZ oštećen, jer je mali krug ljudi obmanjivao donatore i novac zadržavao za sebe.

On je naveo da Sanader, kao predsjednik stranke, nije potpisao nijedan finansijski dokument, već je za to, prema statutu stranke, odgovoran generalni sekretar, a u to vrijeme to je bio Ivan Jarnjak, prenose hrvatski mediji.

"S obzirom da je Uskok odustao od istrage protiv Jarnjaka, isto je trebao učiniti i u slučaju HDZ-a", rekao je Terešak i dodao da Predsjedništvo stranke nikada nije odlučivalo o finansiranju HDZ-a iz "crnih fondova".

On je naveo da su donatori bili obmanuti, jer su smatrali da daju donacije HDZ-u, a taj novac su zadržavali za sebe pojedinci koji su djelovali vanstranački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana