Šef kabineta hrvatskog ministara tvitnuo vic o Srbima

Tanjug
Šef kabineta hrvatskog ministara tvitnuo vic o Srbima

Zagreb - Bojan Glavašević, šef kabineta hrvatskog ministra branitelja Predraga Freda Matića, objavio je na svom nalogu na Tviteru vic za koji kaže da kruži internetom.

Čuo sam vic. Inicijative za referendume treba spojiti, a pitanje bi glasilo 'Biste li radije da Vam sin oženi Srpkinju ili Hrvata?'", napisao je Glavašević.

I dok jedni smatraju da je riječ o spuštanju na niži nivo rasprave o referendumima u Hrvatskoj, Glavašević kaže da je u pitanju šala, prenose mediji.

U Hrvatskoj se, naime, 1. decembra održava referendum o braku, na kojem se očekuje da se građani izjasne jesu li za to da je brak isključivo zajednica muškarca i žene, ili su protiv toga.

A prije nekoliko dana vukovarski veterani okupljeni oko tzv "Stožera (štaba) za odbranu hrvatskog Vukovara" pokrenuli su prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o ćirilici. Veterani traže da se cenzus pripadnika nacionalne manjine poveća sa 30 na 50 odsto u jednoj opštini ili gradu da bi stekli pravo na zvaničnu upotrebu jezika i pisma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana