Sahranjena Dolores Lambaša

Agencije
Sahranjena Dolores Lambaša

Prije dva dana, 23. oktobra 2013. godine, Dolores Lambaša u dobi od samo 32 godine stradala je u automobilskoj nesreći autocesti A3. Samo nekoliko časova nakon sudara podlegla je povredama u slavonskobrodskoj bolnici.

Njezina je smrt šokirala javnost u regiji, a brojni su se članovi porodice, kolege i prijatelji ovog petka oprostili od mlade glumice koja je pokopana na šibenskom gradskom groblju.

Prije sahrane održana je i komemoracija u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Željko Burić, Nera Gojanović, dirketor šibenskog HNK, kolege Joško Ševo, Leon Lučev, Špiro Guberina te brojni prijatelji. Tom je priliko Joško Ševo recitirao pjesmu Arsena Dedića, a mnogi su se upisali u knjigu žalosti.

Sam ispraćaj započeo je u 16 sati, a uz članove porodice, prijatelje i poznanike od Dolores su se oprostili Joško Ševo, Marinko Leš, Mate Gulin, Nera Gojanović, Ivo Gregurović, Pavle Kalinić, Špiro Guberina, Ana Gruica, Nives Ivanković, Franka Klarić, Leon Lučev, Slaven Knezović, župan Goran Pauk i brojni drugi. Na pogreb je stigao i Stojan Matavulj koji je za volanom automobila u trenutku nesreće u kojoj je stradala, a prema želji Doloresine majke Alme, glumac Joško Ševo recitirao je pokraj kapse s tijelom glumice Pjesmu nad pjesmama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana