Sahranjen Jovo Kapičić

Blic, Tanjug
Sahranjen Jovo Kapičić

Podgorica - Na Cetinju je održana komemorativna sjednica, povodom smrti generala Udbe i narodnog heroja Jugoslavije Jova Kapičića. Kapičić sahranjen na cetinjskom groblju.

 

Kapičić je sahranjen uz najviše vojne počasti, javlja Blic.

Sahrani su prisustvovali predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, premijer Milo Đukanović, brojni građani i javne ličnosti, prenosi ovaj list.

U ime SUBNOR-a i antifašista Crne Gore od Jova Kapičića oprostio se Ljubomir Sekulić.

"U zemlji i narodu, u kojem je kako je govorio Sveti Petar Cetinjski-dosta živio svako ko je umro kao slobodan čovjek, Jovo je imao dug i častan život. Neustrašivi borac, junak po svemu nalik i ravan onima o čijem herojstvu , čestitosti i pravdoljubivosti i ljudskosti je neprestano slušao - Jovo je u svom vremenu izrastao u jednog od njih", kazao je Sekulić.

Na ranije održanoj komemoraciji kojoj je prisustvovao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, o životu pokojnog Kapičića govorio je, između ostalih, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

"O Kapičiću i njegovom herojskom zalaganju za Crnu Goru, za tekovine slobode i antifašizma - govoriće pokolenja. Njega neće niko zaboraviti - ni oni koji su ga voljeli, ni oni sa kojima je djelio ideale slobode i antifašizma, a ni oni sa čijim se osporavanjem nosio hrabro i čojski", naveo je on.

Bogdanović je istakao da životni vijek Kapičića simbolizuju neprestanu borbu i nesalomivi duh, prenose podgorički mediji.

Komemoraciji su prisustvovali, pored članova porodice Kapičić, i predstavnici Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore, predstavnici Vojske Crne Gore i drugih institucija i organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana