Protesti u Crnoj Gori:Hapšenja, suzavac i kamenice

Tanjug
Foto: Anadolija

PODGORICA - U Nikšiću, Pljevljima, Beranama i Budvi održani su protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC), a policija je u Nikšiću i Pljevljima ispalila suzavac i šok bombe na građane.

U incidentima je privedeno više osoba.

Policija tvrdi da je u neredima u Nikšiću napadnuta kamenicama i drugim predmetima, da je više policajaca povrijeđeno, da su u incidentima oštećeni službena vozila i oprema i da je privela više građana.

"Vijesti" navode da su u neredima na ulicama Nikšića povrijeđena 22 policajca i da je riječ o lakšim povredama.

Tokom protesta u Pljevljima došlo je do sukoba između policije i građana, a na jednom od snimaka sa protesta vidi se da više policajaca sa opremom za razbijanje demonstracija udara pendrecima, rukama i nogama jednog mladića, prenijele su "Vijesti".

Jedan muškarac uhapšen je sinoć u Podgorici jer je na vozilu istakao zastavu Srbije na javnom mjestu, prenela je "Pobjeda".Kako je navedeno, Danilo Ražnatović (34) uhapšen je prema članu 23 Zakona o javnom redu i miru, a vozilo kojim je upravljao je inostranih registarskih tablica.

Veliki broj građana Andrijevice ponovo je sinoć blokirao put Berane - Andrijevica, na mestu gdje je ranije u toku jučerašnjeg dana razbijena blokada.

Policija je privela i novinara i dugogodišnjeg dopisnika beogradskih "Vecernjih novosti" Veliša Kadića u Nikšiću.

On je rekao da je uhapšen u trenutku kada je pokušao da snimi kako dva policajca vuku jednog momka, koji je pružao otpor.

- Dok je trajala ta drama, jedan od uniformisanih lica sa kacigom mi je prišao i rekao "Ko ti je dao pravo da slikaš, ko si ti?". Iako sam ja imao akreditaciju, nisam stigao da je pokažem, jer su me ščepali - rekao je Kadić.

Kadić je pušten nakon zahtjeva nikšićkih novinara da se sasluša po hitnom postupku i utvrde razlozi privođenja.

Nikšićki SveštenikMiloš Cicmil tvrdi da je pretučen i njegov brat.

- Večeras je u Nikšiću moj maloljetni rođeni brat (16) od strane policije „razvaljen“ od batina jer je uzvikivao da ne da svetinje. Prvo je dobro isprskan biber-sprejom po očima u oblaku suzavca pride, iako ošteĆenog vida i asmatičar, a zatim čizmama šutiran u glavu i udaran pendrekom - napisao je sveštenik na „Fejsbuku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana