Privedena dva sveštenika u Bijelom Polju, na sjever upućeni specijalci

GS
Privedena dva sveštenika u Bijelom Polju, na sjever upućeni specijalci

PODGORICA - Crnogorska policija nastavila je i danas da privodi građane koji su protestovali zbog hapšenja vladike Joanikija, a na informativni razgovor jutros su privedeni i sveštenici Darko Pejić i Siniša Janković iz Bijelog Polja, saznaju “Večernje novosti”.

Prema nezvaničnim informacijama ovog lista, specijalne antiterorističke jedinice stigle su Bijelo Polje, Pljevlja i Berane, a u Bijelo Polje je helikopterom dopremljena i oprema za razbijanje demonstracija.

“Sve to upućuje na zaključak da režim u Podgorici neće mirno posmatrati proteste građana koji su ustali u odbranu SPC i njenih velikodostojnika organizujući proteste, koji su kulminirali brutalnom akcijom policije u Nikšiću i Pljevljima tokom koje su pretučeni čak i žene i maloletnici”, pišu “Novosti”.

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju određeno je zadržavanje do 72 časa nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog litije u tom gradu na kojoj se okupilo više hiljada građana u utorak, 12. maja, kada SPC slavi Svetog Vasilija Ostroškog.

Pritvor do 72 časa određen je i sedmorici sveštenika nikšićkog Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana