Priveden penzionisani oficir HVO-a Vinko Žuljević

Agencije
Priveden penzionisani oficir HVO-a Vinko Žuljević

Zagreb - Zagrebačka policija privela je desetak osoba koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalnom, među kojima je i penzionisani oficir Hrvatskog vijeća odbrane Vinko Žuljević, prenose agencije.

Žuljevićev advokat Milenko Umičević rekao je da je njegov klijent odveden juče na razgovor u sjedište kriminalističke policije, ali da očekuje da će biti pušten, budući da nema veze ni sa kakvim nezakonitostima.

U policiji su potvrdili da je nekoliko osoba dovedeno na razgovore “zbog eventualnih korisnih informacija koje bi mogli dati o okolnostima određenih krivičnih djela”, prenose hrvatski mediji.

Žuljević je javnosti postao poznat tokom suđenja za ubistvo Veselina Marinova, dugogodišnjeg telohranitelja komandanta Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića - Tute.

Sud je Žuljevića oslobodio optužbi, zaključivši da je u Marinova pucao u samoobrani, što je na na suđenju potvrdio i njegov kum Vlado Rajić.

Rajić je u martu priveden sa još dvojicom zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih podataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana