Policija osujetila protest novinara

Agencije
Policija osujetila protest novinara

Skoplje - Kordoni policije osujetili su danas održavanje mirnog protesta novinara u Skoplju za slobodu kolege Tomislava Kežarovskog koji je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog otkrivanja identieta zaštićenog svjedoka u jednom slučaju.

Novinari i građani koji su im se pridružili uspjeli su da stignu samo do crkve Svetog Dimitrija, odnosno do Kamenog mosta, na stotinu metara od Muzeja revolucionarne borbe, javili su skopski mediji.

Krivični sud u Skoplju osudio je u ponedjeljak, 21. oktobra, novinara dnevnog lista "Nova Makedonija" Tomislava Kežarovskog na četiri i po godine zatvora zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka u slučaju ubistva starca u veleškom selu Orašje prije osam godina.

Glavni i odgovorni urednik "Nove Makedonije" Zoran Dimitrovski rekao je da su se novinari i građani okupili kako bi protestovali protiv drakonske kazne koju je sud izrekao bez elementarnih dokaza u postupku.

"Danas se suočavamo sa nevidljivim policijskim eskadronom. Sila koja je bespotrebno došla da demonstrira silu, jer smo se mi okupili na mirnom protestu i nemamo namjeru da lomimo imovinu i remetimo javni red", dodao je on.

Novinari su na protestu bili obučeni u crno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana