Polančec prijevremeno pušten iz zatvora

Agencije
Polančec prijevremeno pušten iz zatvora

Zagreb - Bivši potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec prijevremeno je danas pušten iz zatvora u Turopolju, gdje je izdržavao desetomjesečnu kaznu, jer je vukovarskom advokatu iz državnog budžeta platio pola miliona kuna za nepotrebnu stručnu studiju, prenose agencije.

Polančec je po izlasku iz zatvora rekao novinarima da nije sa namjerom počinio krivično djelo za koje je osuđen.

- Ako sam ikome svjesno pribavio imovinsku korist daj Bože da mi ispala oba oka i osušile se obje ruke - poručio je Polančec.

Njegov advokat Anto Nobilo ranije je potvrdio da Polančec na prijevremeni otpust izlazi odlukom zatvorskog upravnika, koji mu je kaznu smanjio za 40 dana.

Zagrebački Županijski sud u oktobru 2010. godine nepravosnažno je osudio Polančeca na 15 mjeseci zatvora zbog isplate pola miliona kuna za nepotrebnu stručnu studiju, ali mu je Vrhovni sud smanjio kaznu za pet mjeseci.

Kao olakšavajuću okolnost sud je uzeo motiv zbog kojeg je Polančec prekršio zakon, a to je “pokušaj rješavanja statusa radnika vukovarskog “Borova” srpske nacionalnosti”.

Osim u tom slučaju, Polančec je pravosnažno osuđen u slučaju “reflektori” u kojemu je, nakon nagodbe s USKOK-om, dobio jednogodišnju zatvorsku kaznu, uslovno na četiri godine.

Protiv bivšeg potpredsjednika Vlade vodi se postupak i u slučaju “Spajs”“, gdje je sa bivšim čelnicima “Podravke” i njihovim poslovnim partnerima optužen da je tu kompaniju oštetio za više od 400 miliona kuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana