Podgorica dobila Bulevar Srđana Aleksića

Agencije
Podgorica dobila Bulevar Srđana Aleksića

Podgorica - Podgorica je danas dobila Bulevar Srđana Aleksića, koji je 1993. godine ubijen u Trebinju kada je branio druga muslimanske vjeroispovijesti, prenose agencije.

Bulevar se nalazi preko puta Spomen-parka Pobrežje.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša rekao je da će Podgorica otvaranjem bulevara čuvati sjećanje na Srđana Aleksića, koji je štiteći mladića druge vjere i nacije pokazao po kojim principima treba da se živi.

Mugoša je naveo da će Aleksić zbog svoje hrabrosti zauvijek živjeti i podsjetio da je crnogorski glavni grad podržao inicijativu foruma Bošnjaka i Muslimana u Crnoj Gori, da jedna ulica dobije ime po njemu.

On je naveo da je Aleksić primjer da se u vihoru rata, kada se najčašće gube ljudske osobine, može biti čovjek, “a to znači biti spreman da se interesi drugog stave ispred sopstvenih, čak i po cijenu da se izgubi život”.

- Srđan je najljepši izdanak ne samo svog rodnog grada, već i šire. Bio je glumac amater, nada Jugoslavije u plivanju, i u tragičnom trenutku za sve narode sa ovih prostora pokazao po kojim principima treba da živimo - istakao je Mugoša.

Srđanov otac Rade Aleksić rekao je da narod Crne Gore otvaranjem ulice sa imenom njegovog sina pokazao da je spreman da živi sa braćom, prijateljima i da čovjeka mjeri na osnovu dobrote, ljubavi, saradnje i pažnje.

Cvijeće na Spomen-park danas su položili i crnogorski ministri Duško Marković, Suad Numanović, Sanja Vlahović, Raško Konjević, predstavnici parlamentarnih partija, Foruma Bošnjaka, kao i strane diplomate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana