Perković pušten zbog dobrih veza

Agencije
Perković pušten zbog dobrih veza

Zagreb - Nekadašnji funkcioner jugoslovenske, a potom hrvatske tajne službe Josip Perković tema je i njemačkih medija, a dio njih njegovo hapšenje po evropskoj potjernici, a odmah zatim i oslobađanje iz istražnog pritvora, tumače "dobrim vezama" sa strukturama u Hrvatskoj.

Perković je uhapšen 1. januara na osnovu naloga za hapšenje Njemačke, koja ga potražuje zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića, 1983. godine nedaleko od Minhena.

Dva dana kasnije Perković je pušten po žalbi njegovog advokata Ante Nobila i odluku o eventualnom izručenju Njemačkoj sačekaće na slobodi pod posebnim mjerama opreza.

Perkovićev sin Saša je savjetnik za bezbjednost hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

- Samo nekoliko dana je Josip Perković bio zatvoren. Taj bivši obavještajac, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, poslije hapšenja u Zagrebu na Novu godinu, ponovo je na slobodi - piše "Špigl", a prenosi radio "Dojče vele".

"Potsdamer noje nahrihten" ističe da zbog slučaja Perković njemačko-hrvatski odnosi, koji su se pred ulazak Hrvatske u EU vidno ohladili, ponovo idu na provjeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana