Papadopulos: Kosovo i Metohija srpsko još od Srednjeg vijeka

Srna
Papadopulos: Kosovo i Metohija srpsko još od Srednjeg vijeka

BEOGRAD - Britanski novinar Markus Papadopulos poručio je da je samoproglašeno Kosovo još od srednjeg vijeka bilo srpsko, navodeći da je Kosovo o kojem se priča danas ilegalno napravljen entitet, protektorat NATO-a koji je u posljednjih 20 godina postao leglo organizovanog kriminala, prije svega trgovine drogom, oružjem i ljudima.

“Najveće svetske organizacije za borbu protiv kriminala, uključujući i Interpol bore se sa ovom činjenicom, a poznato je da je takozvana republika Kosovo - republika heroina”, rekao je Papadopulos za “Skaj Njuz”.

On je naveo da je kada se priča o Kosovu neophodno prvo sagledati istorijske dimenzije problema.

“Istorijsko ime Kosova je Kosovo i Metohija. Kosovo i Metohija je još od srednjeg veka srpska pokrajina, a Metohija znači zemlja crkve. Tamo su srpske crkve i manastiri stari više od 1.000 godina i to je veoma važno mesto za hrišćanstvo uopšte, ne samo pravoslavlje”, rekao je Papadopulos za “Skaj Njuz”.

On je istakao da Srbi nikada neće oprostiti američkom establišmentu divljačko tromjesečno bombardovanje izvršeno 1999. godine, prenose “Večernje novosti”.

“Amerikanci su podržali zvanično raspuštenu, ali nezvanično operativnu OVK, okosnicu organizovanog kriminala koja je provinciju pretvorila u utočište za trgovinu drogom i ljudima”, rekao je Papadopulos.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana