Pahor: Tajkuni opustošili Sloveniju

Agencije
Pahor: Tajkuni opustošili Sloveniju

Ljubljana - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je da su tajkuni opustošili tu zemlju, ali da je ona danas na putu izlaska iz krize.

"Tajkuni su opustošili ne samo finansijske resurse, uništili su i nadu i povjerenje. Proces privatizacije omogućio je onima koji su vodili preduzeća da razmišljaju o tome kako da postanu njihovi vlasnici, umjesto da brinu o radnicima. Trebalo je doći do te krize kako bismo sve razotkrili i tajkune procesuirali", naveo je Pahor.

Pahor je istakao da je naklonjen privatizaciji firmi u državnom vlasništvu, istakavši važnost dolaska stranih ulagača koji u Sloveniji vide svoj strateški interes, a ne samo prečicu za spekulativne radnje, javljaju hrvatski mediji.

Slovenački predsjednik osvrnuo se i na skorašnji ulazak Hrvatske u EU, kao i eventualan ulazak u evrozonu koji će značiti poskupljenja koja se ne mogu izbjeći.

"Ne smijete misliti da nećete imati problema. Ulazak u evrozonu privremeno će zadati udarac standardu građana", rekao je Pahor.

On je naglasio da većina kolega u EU nije vjerovala da će Hrvatska ući u Uniju ove godine, već da su mislili da će svi uslovi biti ispunjeni tek 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana