Osuđenici u Spužu zatvorili se u kuhinju

Agencije
Osuđenici u Spužu zatvorili se u kuhinju

Podgorica - Osuđenici paviljona “F” zatvora u Spužu zatvorili su se u kuhinju i najavili da će početi štrajk glađu, ako im se ne obrati direktor zatvora Miljan Perović, prenose agencije.

Prema izjavama više osuđenika, oni su se na taj korak odlučili zbog najave poslanika SNP-a Aleksandra Damjanovića da će podnijeti dva amandmana na Zakon o amnestiji, kojim se oslobađaju od izvršenja 25 odsto kazne zatvora lica koja su pravosnažno osuđena za određena krivična djela.

Osuđenici najavljuju štrajk, jer smatraju da će, ako prođu amandmani poslanika Damjanovića, Zakon o amnestiji biti diskriminišući, zato što neće obuhvatati teška ubistva i teška ubistva u pokušaju.

Takvim zakonom, pojasnili su, bila bi amnestirana lica koja su u zatvoru zbog ubistva, ali im nije suđeno za teško ubistvo.

Tako ne bi bili amnestirani ni oni koji su ranili nekog, a suđeno im je za teška ubistva u pokušaju.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmatraće u četvrtak, 18. jula, predloženi zakon o amnestiji kojim se oslobađaju od izvršenja četvrtine kazne zatvora osobe koje su pravosnažno osuđene za određena krivična djela.

Damjanović je ranije rekao da je Prijedlog zakona inicijativa koju je potpisalo oko 20.000 građana i da se odnosi na amnestiju koja nije provođena od 2010. godine.

On je naveo da je integralno proslijedio građansku inicijativu u skupštinsku proceduru i dodao da će na taj dokument podnijeti amandmane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana