Nesreća u kojoje je stradala Dolores slična onoj u kojoj je stradao Toše Proeski

Agencije
Nesreća u kojoje je stradala Dolores slična onoj u kojoj je stradao Toše Proeski

Zagreb - U posljednjih sedam godina na toj dionici dogodile su se 2293 nesreće u kojima je poginulo 54 ljudi

Glumica Dolores Lambaša (32) koja je prije dva dana preminula od posljedica saobraćajne nesreće,u petak će biti sahranjena u rodnom Šibeniku na gradskom groblju Kvanj u 16 sati. Osim porodice i rodbine, sahrani će prisustvovati brojne Doloresine kolege.

Glumica je, nekoliko časova prije smrti imala udes na autoputu A3, kod Velike Kopanice, a bila je u automobilu sa kolegom Stojanom Matavuljem. Terenac "Nisan" kojim je upravljao 52-godišnji glumac naletio je na "polo" i oba automobila su završila na krovu. Za razliku od Dolores, Matavulj je prošao sa lakšim povredama, ali će zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Lambaša, biti krivično gonjen.

Ovaj udes desio se na istoj dionici auto-puta na kojem je 16. oktobra 2007. stradala makedonska zvijezda Toše Proseki. Samo šezdesetak metara od mjesta gdje se u srijedu ujutru desila nesreća, prije šest godina terenac VW Touareg sudario se s kamionom italijanskih registracija, zabio se u zaštitnu ogradu i sletio s ceste u jarak. Čak je i vrijeme udesa slično, Toše je poginuo u 6.20, a saobraćajna nesreća zbog koje je život izgubila Dolores desila se u 6.30.

Inače, prema navodima hrvatskih medija, lokalno stanovništvo smatra taj dio autoputa ukletim i za česte udese krivi podzemne vode i mračne sile. Navodno se baš na tom dijelu puta vozači žale na halucinacije i neobjašnjive pojave.

U posljednjih sedam godina na toj dionici dogodile su se 2293 nesreće u kojima je poginulo 54 ljudi, dok je njih 180 ozbiljno povrijeđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana