Mjesec dana zatvora za bivšeg šefa policije u Gospiću

Tanjug
Mjesec dana zatvora za bivšeg šefa policije u Gospiću

Gospić - Istražni sudija županijskog suda u Gospiću odredio je mjesec dana zatvora za bivšeg šefa policije ličko-senjske županije Željka Jurkovića protiv koga se, kao i protiv još dvoje pripadnika policije, vodi istraga zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičeni Jurković, kao šef policijske uprave, od aprila 2005. do avgusta 2012, neistinito prikazivao da je obavljao prekovremeni rad, pa mu je tako neosnovano obračunato skoro 2.400 sati.

Jurković je od 4. avgusta 2004. do 6. aprila 2012, tražio da mu se kupuju bonovi za mobilne telefone, iako je raspolagao službenim mobilnim telefonom, pa je zbog realizacije navedenog, od ostalo dvoje osumnjičenih, svoje sekretarice i šefa Službe zajedničkih i upravnih poslova, zahtijevao da zadužuju navedene bonove, što su oni i činili, saopštava Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Jurković je zbog navedenih nezakonitih radnji stekao imovinska korist od 680.870 kune (91.025 evra), dok je budžet Hrvatske oštećen za iznos od najmanje 743.993 kune (99.464 evra).

S obzirom na to da se u medijima pisalo da je Jurković kum bivšem ministru zdravlja Darku Milinoviću, sam Milinović negirao je tvrdnje, ističući da je Jurković bio “samo” kum na krštenju njegovoj ćerki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana