Ministar turizma odbacio optužbe

Tanjug
Ministar turizma odbacio optužbe

Podgorica - Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović odbacio je” navode da je prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova vladajuće DPS.

Aferom “Snimak” nazvan je slučaj objavljivanja audio snimaka sa sjednica organa DPS na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Gvozdenović, koji je u periodu na koji se odnosi afera “Snimak” bio politički direktor Demokratske partije socijalista, kazao je da nije bilo nikakve partijske diskriminacije prilikom zapošljavanja.

- Kao direktor DPS-a bio sam zadužen da organizujem rad partije, a nama je bilo značajno da sve što radimo - radimo u skladu sa zakonskim rješenjima. Da se zapošljavaju svi građani i da se sve radi u skladu sa zakonom, naveo je on. Gvozdenović je istakao da, nakon što su raspisani parlamentarni izbori, nije bilo novog zapošljavanja u javnim preduzećima.

On je dodao da se, kao politički direktor DPS-a, nikada nije miješao u politiku zapošljavanja u preduzećima u kojima je država većinski vlasnik.

Gvozdenović je kazao da ne vidi ništa sporno što je na sjednicama DPS-a govorio o pitanju nevažećih glasačkih listića. Svaka ozbiljna partija se bavi analizom nevažećih listića, odnosno njihovog broja, naveo je on. Gvozdenović je dodao da se nije bavio time kako je afera “Snimak” dospjela u javnost.

- Nisam se bavio time kako su snimci dospjeli u javnost i to nije bio predmet našeg interesovanja, jer se na snimcima vidi kako radi jedna organizovana partija, kazao je on.

Skupština Crne Gore ranije je formirala Anketni odbor za rasvjetljavanje afere “Snimak”, a tokom parlamentarne istrage biće saslušano 15 državnih i funkcionera DPS-a, među kojima i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a, a svi oni su negirali navode da je bilo prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Odlukom o formiranju Anketnog odbora predviđeno da na čelu tog tijela bude predstavnik opozicije, odnosno Koča Pavlović iz Demokratskog fronta. Prema odluci o formiranju, Anketni odbor treba da do kraja jula završi parlamentarnu istragu o aferi “Snimak”.

Zamjenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi sa aferom “Snimak”, dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana