Milanović poručuje Njemačkoj: Nećemo vas ništa koštati

Tanjug
Milanović poručuje Njemačkoj: Nećemo vas ništa koštati

Zagreb - Hrvatski premijer Zoran Milanović otklonio je, u izjavi za njemački list Fokus, strahove poreskih obveznika da će ulazak Hrvatske u Evropsku uniju Njemačku skupo koštati.

- Nećemo vas ništa koštati. Čak i ako doživimo kolaps, što sigurno nećemo, to će biti naš problem, a ne njemačkih poreskih obveznika, poručio je Milanović.

Prije mjesec dana, podsjeća agencija Hina, njemački dnevnik Bild objavio je članak u kojem je zapitao da li će Hrvatska zbog stanja svoje ekonomije postati "sljedeće groblje milijardi njemačkih poreskih obveznika".

- Hrvatska sigurno nije vrt ruža, ali definitivno nije ni Grčka,rekao je predsjednik hrvatske vlade, dodavši da će proći još neko vrijeme prije nego što se Hrvatska pridruži evrozoni, pa ionako neće biti u mogućim finansijskim paketima spasavanja.

- Zbog toga svi mogu da budu mirni, naveo je Milanović i podsjetio da je Hrvatska već izgradila svoje autoputeve bez njemačkog novca, za razliku od Slovačke ili Poljske koje su se za to morale osloniti na evropske fondove za regionalni razvoj.

Hrvatski premijer naglasio je i da Njemci ne moraju da strahuju od priliva hrvatskih radnika u Njemačku, dodavši da su prelazna ograničenja niskokvalifikovanim hrvatskim radnicima za njemačko tržište rada nepotrebna.

Njemačka kancelarka Angela Merkel doći će u Zagreb 30. juna na proslavu hrvatskog ulaska u Evropsku uniju.

- To nam puno znači, poručio je premijer države koja 1. jula postaje 28. čanica Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana