Milanović odbio raspravu sa vukovarskim štabom

Agencije
Milanović odbio raspravu sa vukovarskim štabom

Zagreb - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović ne može da učestvuje na javnoj raspravi koju u Zagrebu 24. oktobra organizuje takozvani štab za odbranu hrvatskog Vukovara, jer se tada održava sjednica Evropskog savjeta u Briselu, saopšteno je iz Vlade.


"Prema rasporedu 24. i 25. oktobra održava se sjednica Evropskog savjeta, pa predsjednik Vlade nije u mogućnosti da učestvuje na javnoj raspravi koju organizuje Štab u četvrtak u Evropskom domu", navodi se u saopštenju.

Štab je saopštio juče da će razgovori s Vladom biti nastavljeni 24. oktobra u Zagrebu u proširenom sastavu delegacija, te da se očekuje i prisustvo predsjednika države, javljaju hrvatski mediji.

Premijeru Milanoviću upućen je poziv da se, ako je moguće, i prije 24. oktobra još jednom sastanu radi razgovora o zahtjevima "Štaba".

Međutim, iz Vlade juče popodne naveli su da je netačna informacija da će sljedeći sastanak Milanovića i predstavnika štaba biti održan 24. oktobra u Zagrebu.

Nakon razgovora u četvrtak  u Vukovaru Milanovića sa 17 članova takozvanog štaba za odbranu Vukovara dogovoreno je povlačenje policijskih snaga koje su čuvale dvojezične ploče na nekoliko državnih ustanova, kao i uklanjanje zaštitnih ograda oko ploča, te nastavak razgovora čime je ispunjen dio zahtjeva štaba.

Milanović je rekao da ploče ostaju na svojim mjestima, a da će se prema njima svako odnositi na vlastitu odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana