Milanović: Crkva i HDZ štitili zločince 20 godina

Agencije
Milanović: Crkva i HDZ štitili zločince 20 godina

Zagreb - Hrvatski premijer Zoran Milanović optužio je danas Katoličku crkvu u Hrvatskoj i HDZ da su proteklih 20 godina štitili zločince, prenose agencije.

On je odbacio kritike crkve i HDZ-a da hrvatska Vlada “štiti zločine”, jer je predložila Zakon o saradnji u krivičnim stvarima sa članicama EU, na osnovu kojeg Njemačkoj neće biti izručen Josip Perković, osumnjičen za ubistvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

- Četiri dana prije ulaska Hrvatske u EU optužuju nas da štitimo zločine - rekao je Milanović i dodao da su oni koji optužuju Vladu “tjerali lisicu, ali će istjerati King Koga”.

On je najavio da će hrvatska Vlada predložiti izmjene Ustava o nezastarijevanju političkih ubistava.

Milanović je dodao da će evropski nalog za hapšenje biti izglasan kako je i predložen, odnosno da će se ograničiti na period od 2002. godine, s ciljem zaštite ratnih veterana iz proteklog rata.

- Ako je bilo zločina, rješićemo ih sami - rekao je Milanović.

Komisija Hrvatske biskupske konferencije “Justicija et paks” pozvala je Vladu da povuče Prijedlog zakona o saradnji u krivičnim stvarima sa članicama EU da “ne bi ušli u EU kao zaštitnici zločina iz komunizma”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana