Medojević: Pravoslavni narod spreman da brani korijene

Srna
Medojević: Pravoslavni narod spreman da brani korijene

PODGORICA - Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je danas da je trenutno najveća svetinja zdravlje građana, koje je pozvao da ne dozvole da to neko ugrozi i da se njihova vjerska osjećanja zloupotrebljavaju.

“Oni koji šalju zapaljive poruke čine zlo i sebi i društvu”, rekao je Brajović na sjednici Skupštine Crne Gore, koja je nastavljena nakon Kolegijuma, na kojem je dogovoreno da dio današnjeg zasjedanja bude posvećen aktuelnoj situaciji.

Poslanik Demokratskog fronta /DF/ Nebojša Medojević naveo je da je Skupština mjesto gdje bi trebali da se artikulišu opšti i zajednički interesi u Crnoj Gori.

“Nažalost, Crna Gora je u situaciji da su stvari izmakle kontroli i da određeni centri moći teško zloupotrebljavaju ljudska prava i zloupotrebljavaju silu. To nije dobro ni za koga”, poručio je Medojević.

On je upitao šta je trebalo policiji u Pljevljima i Nikšiću da “tuče narod”, navodeći da je član Pokreta za promjene Ognjen Mijatović brutalno pretučen bez povoda.

Medojević smatra da postoje dva puta iz aktuelne situacije. “Postoji put oružanih sukoba i put političkih promjena. Nema trećeg puta”, rekao je Medojević i dodao da je pravoslavni narod Crne Gore spreman da brani svoje korijene.

Potpredsjednik Skupštine i poslanik DPS-a Branimir Gvozdenović rekao je da DF ne dozvoljava da se u Skupštini razgovara na ozbiljan način.

On je ocijenio da je država napravila čudo i zaštitila zdravlje svih građana.

“Vi želite da ne poštujete zakone, a ne vodite računa o zdravlju građana. Nemojte zbog politike da dovodite u pitanje zdravlje građana i zdravstveni sistem”, poručio je Gvozdenović.

Poslanik DF-a Andrija Mandić pozvao je Brajovića da sa funkcije koju obavlja pomogne da se riješi problem u Crnoj Gori.

On je rekao da je DF imao obavezu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i mitropolitu, te da ne poziva građane na ulice, ali isto tako, kako je naveo, ima razumijevanja za građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana