Markotić: Rok za odjavu ili produženje prebavilišta u Hrvatskoj će biti produžen

Agencije
Markotić: Rok za odjavu ili produženje prebavilišta u Hrvatskoj će biti produžen

Beograd - Hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić poručio je građanima Srbije, koji danima čekaju u redovima ispred hrvatskog Konzulata, da će rok za odjavu ili produženje prebavilišta biti produžen i pozvao ih da dođu poslije Nove godine.

"Rok će sigurno biti produžen, ali se još ne zna da li na šest mjeseci ili godinu dana", dodao je Markotić.

On je za Radio–televiziju Srbije rekao da "apsolutno neće biti nikakvog problema, ni na granici, ni sa njihovim statusom".

Markotić je negirao tvrdnje Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske da su veliki redovi od ranih jutarnjih časova danima bili stvarani zbog nejasnoća u Zakonu o prebivalištu u Hrvatskoj, zbog čega se čekalo tumačenje.

Zakon o prebivalištu u Hrvatskoj stupio je na snagu 29. decembra 2012. godine i njime se predviđa procedura brisanja iz evidencije prebivališta svih hrvatskih državljana koji žive izvan Hrvatske ukoliko se do 29. decembra 2013. godine ne prijave nadležnoj policijskoj upravi na čijem području imaju prebivalište ili u konzularne kancelarije Hrvatske, saopštila je Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana