Lukšić negirao da je vršio zloupotrebe

Agencije
Lukšić negirao da je vršio zloupotrebe

Podgorica - Bivši crnogorski premijer i aktuelni šef diplomatije Igor Lukšić rekao je da nikada ne bi odobrio diskriminaciju niti zloupotrebu državnih resursa.

Lukšić je saslušan pred Anketnim odborom za prikupljanje informacija i činjenica o aferi "Snimak", koja se odnosni na objavljivanje audio snimaka sa sjednica organa DPS-a na kojima je razgovarano o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti.

On je naveo da je kao premijer vodio otvorenu politiku i da nikoga nije diskriminisao.

"Ljudi su prepoznali tu politiku i podržali nas na izborima", rekao je Lukšić.

On je dodao da je Vlada Crne Gore godinama sprovodila projekat stručnog usavršavanja, kroz koji su svi građani imali pravo na pripravnički staž.

"Jedini uslov za prolaz bila je prosječna ocjena. Nismo nikoga pitali za partijsku pripadnost. Nemojte da koristite nečiju izjavu, jer ona ne znači da je Vlada imala obavezu da radi neke stvari", rekao je Lukšić.

On je naveo da rad Anketnog odbora smatra jačanjem uloge parlamenta i dodao da očekuje da će parlamentarna istraga pokazati da je Crna Gora zemlja koja sa razlogom vodi pregovore sa EU.

Lukšić je izbjegao da odgovori na pitanje poslanika Pozitivne Azre Jasavić zbog čega su uoči izbora sume za socijalna davanja povećane četiri puta u odnosu na prethodne mjesece, navodeći samo da je Vlada uvijek vodila dobru socijalnu politiku.

"Davanja su povećana drastično, a nismo imali nikakvu elementarnu nepogodu. Zašto nikoga niste pitali zbog čega se odjednom troši toliki novac ili se zabrinuli zbog tako lošeg socijalnog stanja građana", pitala je Jasavić.

Obrad Mišo Stanišić iz DPS-a optužio je opoziciju da, uz pomoć afere "Snimak", pokušava da uspori evropski put Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje Strahinje Bulajića iz Demokratskog fronta da li bi spriječio zloupotrebe kada bi mogao da vrati vrijeme, Lukšić je rekao da bi se usprotivio u stranačkim organima kada bi osjetio da diskriminacija postaje dio izbornog programa.

"To nije dominiralo i daleko od toga da je ušlo u zaključke koji obavezuju Vladu. Nije moje da vodim vaspitnu politiku i opominjem nekoga, moje je bilo da vodim Vladu", poručio je Lukšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana