Krivokapić na čelu PS OEBS-a?

Vijesti
Krivokapić na čelu PS OEBS-a?

Podgorica - Šef crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić kandidat je za predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, saznaju podgoričke “Vijesti”.

O predsjedniku Parlamentarne skupštine OEBS-a glasaće se sutra na godišnjem zasjedanju ove međunarodne organizacije koje se održava u Istambulu.

Ukoliko bi bio izabran za predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, Krivokapiću bi pripala najveća međunarodna funkcija na koju je, od uvođenja višestranačja, izabran neki crnogorski političar.

Za sada Krivokapić ima jednog protivkandidata - šefa švedske delegacije pri Parlamentarsnoj skupštini OEBS-a Kenta Harsdeta koga podržava Nordijski savjet, odnosno Danska, Island, Norveška, Finska i Švedska.

Krivokapić, prema informacijama “Vijesti”, ima podršku nekoliko bivših predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, na čiji prijedlog je i prihvatio inicijativu da kao šef crnogorskog parlamenta i dugogodišnji član delegacije Parlamentarne skupštine OEBS-a preuzme vođenje ovog tijela.

Krivokapić je dobio potpise podrške iz oko 40 država od ukupno 57 članica OEBS-a.

Da bi bio izabran za predsjednika Parlamenstarne skupštine OEBS-a, potrebno je da većina od 323 člana ovog tijela glasa za njega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana