Kazniti one koji su uništili stabla masline i badema porodici Gagić u selu Biljanje Gornje kod Benkovc

G.S.
Kazniti one koji su uništili stabla masline i badema porodici Gagić u selu Biljanje Gornje kod Benkovc

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je nadležne organe da u najkraćem roku pronađu i oštro kazne nalogodavce i počinioce srbomrzačkog napada na Miru Gagić kojoj je uništeno 80 stabala maslina i badema u selu Biljanje Gornje kod Benkovca

.Linta je podsjetio da je Gagićeva 15. aprila na njivi zatekla osušene listove i grane na bademima i maslinama, te da je bilo očigledno da su poprskani otrovom zbog čega je pozvala policiju koja je izvršila uviđaj.

Prema njegovim riječima, inspektori za zaštitu životne sredine rekli su Gagićevoj da, ako želi da pokrene postupak za pronalazak krivaca, to mora da učini o svom trošku, za šta je potrebno oko 1.500 evra.

Linta je naveo da je više nepoznatih lica u 4.00 časa ujutro 16. aprila preskočilo ogradu Gagićeve i lupalo na vrata i prozore kuće, u kante u dvorištu da bi uputili prijetnju ženi od 69 godina što je slučaj prijavila policiji.

Gagićeva je ponovo pozvala policiju koja je došla na uviđaj, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

“U pitanju je kukavički napad grupe vandala sa ciljem zastrašivanja i protjerivanja Mire Gagić i ostalih Srba iz Biljana Gornjih. Postavlja se pitanje od koga su vandali saznali da je Mira Gagić prijavila policiji uništavanje stabala maslina i badema? Očigledno je da postoji sprega zaposlenih u policiji i vandala”, rekao je Linta.

Uz najoštriju osudu ovog vandalskog čina, Linta je zatražio i da se izvrši objektivna procjena i nadoknadi šteta Gagićevoj za uništena stabla.

On je podsjetio da se Mira Gagić /69/, nakon što je protjerana iz Zadra 1991. i u zločinačkoj akciji “Oluja” 1995. godine, vratila 2010. godine u rodno selo Biljane Gornje. Ona je 2017., uz pomoć svog sina Aleksandra, zasadila u polju masline i bademe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana