Josipović pozvao građane na rad, hrabrost i poštenje

Hina
Josipović pozvao građane na rad, hrabrost i poštenje

Zagreb - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović pozvao je građane na rad, hrabrost i poštenje što je, kako je rekao, garant uspjeha u evropskoj budućnosti zemlje u kojoj se nijedan građanin ne sme osjećati isključenim ili diskriminisanim.

- Niko se u svojoj domovini Hrvatskoj ne smije osjetiti isključen ili diskriminisan, ni po vjeri, ni po nacionalnosti, polu, dobi, seksualnoj ili drugoj orjentaciji - rekao je Josipović, prenijela je agencija Hina.

Govoreći sinoć na centralnoj manifestaciji povodom Dana državnosti, Josipović je rekao da je Hrvatska prošla težak put do zemlje članice Evropske unije, ali je na tom putu postala i bolje društvo.

- Stekli smo mnoge prijatelje širom svijeta, pomirili se sa susjedima, počeli oštru borbu protiv korupcije i ostvarili brojne uspjehe u kulturi, nauci, sportu, uprkos krizi i u privredi - dodao je on, istakavši da će Hrvatska uskoro, kao članica EU, zajednički odlučivati o važnim pitanjima za Evropi i cijelo čovječanstvo.

Josipović je upozorio da globalna kriza prijeti socijalnom nepravdom i rizikom jačanja nedemokratskih snaga kojima su vrijednosti moderne Evrope nepoznate i neprijateljske, pa demokratske institucije, vladavina prava i jasan sastav društvenih vrijednosti u tim okolnostima treba da budu oslonac na nužnoj društvenoj koheziji.

Sloboda, demokratija i pravda vrijednosti za koje se treba trajno boriti, rekao je hrvatski predsjednik i pozvao na demokratsku raspravu o svim, pa i najosjetljivijim, moralnim pitanjima.

Govoreći o recesiji, nezaposlenosti i siromaštvu, Josipović je pozvao na otvorenost za nove ideje u nauci, kulturi i umjetnosti te pomoć mladima kako bi postali “motor razvoja i napretka”.

- Investicije, nova radna mjesta, ali i društveno odgovorno poslovanje ključ su uspjeha - poručio je predsjednik Josipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana