Josipović: Nisam u sukobu s Milanovićem

Tanjug
Josipović: Nisam u sukobu s Milanovićem

Zagreb - Predsjednik Josipović je izjavio da nije ni u kakvom sukobu s premijerom Milanovićem oko pitanja jesu li sigurnosne službe zakazale u Vukovaru 18. novembra.

Predsjednik Hrvatske izjavio je da na tu situaciju različito gleda od premijera, ali da će te stvari "razbistriti" mjerodavne institucije.

Tokom susreta s bivšim slovenačkim predsjednikom Danilom Turkom novinari su Josipovića pitali znači li jučerašnja premijerova izjava da tajne službe nisu predmet demokratske i civilne kontrole i da u Vukovaru osim kulture i bontona nije povrijeđen nijedan zakon novi sukob na relaciji Pantovčak-Markov trg.

Josipović je odgovorio kako je svjestan da mediji traže sukob "dva velika brda", ali da ih mora razočarati jer takvoga sukoba nema, prenijela je Hina.

On je izrazio nadu da će svi u Hrvatskoj izvući poruke iz onoga što se dogodilo u Vukovaru, jer većina, kako je rekao, zasigurno nije željela da događaj u Vukovaru prođe na način kako je i prošao.

Josipović je ranije ocijenio da treba preispitati postupanje bezbjednosnog aparata povodom događaja u Vukovaru gdje je državni vrh bio spriječen u priključivanju Koloni sjećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana