Hrvatska: Uhapšen Nadan Vidošević

Agencije foto: index.hr
Hrvatska: Uhapšen Nadan Vidošević

Zagreb - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević uhapšen je zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja u aferi izvlačenja 32 miliona kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina.

Iako policija nije željela potvrditi informaciju o Vidoševićevom hapšenju nezvanično se saznaje da je u toku pretres njegovog stana te da će biti ispitan u sjedištu policijske kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Nakon toga Vidošević bi trebao biti odveden na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici.

Prema prvim informacijama tužitelji su, čini se, uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio najdugovječniji predsjednik te institucije.

U istoj aferi prije mjesec dana uhapšen je Vidoševićeva najbliža saradnica Zdenka Peternel, koja je najvjerojatnije progovorila i o Vidoševićevoj ulozi u ovom slučaju pod teretom istražnog zatvora i sumnji da je od 32 miliona kuna izvučenih iz HGK čak 28 miliona zadržala za sebe.

Uz nju je pritvoren i dugogodišnji saradnik Komore na marketinškim projektima Davor Komerički, a od svih osumnjičenih na slobodi je ostao jedino Igor Premilovac koji je priznao da je preko fiktivnih firmi i računa u inostranstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel.

Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autoputeva, takođe preko Premilovčevih firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana