HDZ-ovac pretukao volontera

Agencije
HDZ-ovac pretukao volontera

Zagreb - Član Hrvatske demokratske zajednice pretukao je ispred hotela "Šeraton" volontera Građanske akcije, tokom obilježavanja godišnjice smrti Franje Tuđmana.

HDZ je u "Šeratonu" organizovao skup povodom godišnjice smrti Franje Tuđmana. Tu su se okupili i pripadnici Građanske akcije i mirno protestovali.

Razvukli su i desetmetarski transparent sa natpisom "Detuđmanizacija".

Djevojka (33), koja inače nije član akcije, nego volonter, koji za njih povremeno snima događaje, približila se skupu da bi učesnike snimila izbliza. U tom trenutku jedan od njih je povikao: "Kurva me snima!" i nasrnuo na djevojku.

- Srušio me na pod. Nogama je pritiskao moje noge, jednom me rukom držao za rame, a drugom pokušao da iščupa kameru. Kako je nisam ispuštala, počeo je da je tralja o asfalt. Raskrvario me, a tih sam nekoliko minuta bila potpuno nepomična. Imala sam osjećaj kao da tih nekoliko minuta traje nekoliko časova. Dok me tukao, uspio mi je razbiti i displej na kameri - ispričala je povrijeđena djevojka.

Poslije napada, djevojka je završila u Klinici za traumatologiju, gdje su joj dijagnostikovane kontuzija ruke, lakše povrede glave, a zguljena joj je koža na zglobovima ruke. Policija je privela napadača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana