Formiran predmet u vezi sa šetnjom poslanika Danilovića

Srna
Formiran predmet u vezi sa šetnjom poslanika Danilovića

PODGORICA - Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet u vezi sa šetnjom poslanika Ujedinjene Crne Gore u crnogorskom parlamentu Gorana Danilovića.

 „Tužilaštvo preduzima mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja. O daljem toku postupka tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti javnost“, naveli su iz Tužilaštva.

Danilović je sinoć centrom Podgorice prošetao u znak protesta zbog kršenja ljudskih i ustavnih prava građana ove zemlje, a pridružilo mu se više desetina Podgoričana, među kojima su bili i poslanici i članovi njegove stranke.

On je naglasio da šetnja nije organizovana, već njegova lična odluka u znak protesta zbog diskriminitarskih mjera prema građanima u suzbijanju virusa korona.

„Ništa nije organizovano, ali vidim da narod voli da šeta. Moja poruka je – ja šetam nedjeljom i četvrtkom u 20.00 časova, a ostali kako hoće“, rekao je Danilović sinoć dok su okupljeni građani skandirali „Ne damo svetinje!“.

Iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti je ocijenjeno da je Danilović grubo prekršio važeće mjere za suzbijanje epidemije.

Ova šetnja, koja je trajala jedan čas, prvi je mirni građanski protest od kada je proglašena epidemija u Crnoj Gori 17. marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana