Erjavec: ”Slovenija nije prisluškivana”

Tanjug
Erjavec: ”Slovenija nije prisluškivana”

Ljubljana - Slovenački šef diplomatije Karl Erjavec izjavio je da mu je američki ambasador u Ljubljani garantovao da SAD službe nisu špijunirale Sloveniju.

Povodom afere o kojoj posljednjih dana pišu mediji da je američka Nacionalna agencija za bezbjednost špijunirala čak i ustanove EU i predstavništva nekih evropskih država, Erjavec je članovima skupštinskog Odbora za spoljnu politiku rekao da mu je juče američki ambasadoro u Sloveniji Džozef Mušomeli kazao da “po njegovim informacijama” Slovenija nije prisluškivala.

Ipak, dodao je Erjavec, ambasador Mušomeli je rekao da će tu stvar još jednom provjeriti, prenijeli su slovenački mediji.

Erjavec je kazao da je teško ocijeniti kako će afera oko navodnih špijunskih aktivnosti SAD prema evropskim državama djelovati na odnose EU i Amerike i na planirani početak njihovih pregovora o zaključivanju sporazuma o slobodnoj trgovini.

Mnogo je toga još nejasno, rekao je Erjavec, dodavši da će se više moći reći nakon sljedećeg sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana