Džomić: Neće biti litije u slavu apostola Marka - zaštitnika Podgorice

Srna
Džomić: Neće biti litije u slavu apostola Marka - zaštitnika Podgorice

PODGORICA - Markovdanska litija u Podgorici neće biti održana jer je na snazi zabrana javnih okupljanja, rekao je podgorički paroh i koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske protojerej stavrofor Velibor Džomić. Markovdanska litija sa moštima Svetog Simeona Dajbabskog tradicionalno se održava svakog 8. maja povodom Svetog Marka - slave grada Podgorice.

 

"Tradicionalne Markovdanske litije ove godine neće biti zbog zabrana koje su na snazi. Šta će biti u narednim danima vidjećemo i javnost će biti blagovremeno obaviještena", rekao je Džomić Srni.

On je dodao da će Sveta liturgija biti služena na isti način kao i prethodnih dana.

U Nikšiću se 12. maja, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, organizuje svenarodna litija koja prolazi nikšićkim ulicama, a da li će i na koji način ove godine biti održana, biće poznato narednih dana.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da pozove vjerni narod i predvodi litiju u utorak, 12. maja, ulicama Nikšića.

Za Đurđevdan, 6. maja, sveštenici Eparhije budimljansko-nikšićke prošli su u litiji centralnom ulicom Berana povodom slave tog grada i Manastira Đurđevi Stupovi - Đurđevdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana