Đukanović: Afera “Snimak” opoziciona manipulacija

Tanjug
Đukanović: Afera “Snimak” opoziciona manipulacija

Podgorica - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da je afera “Snimak” plod opozicione manipulacije, kako bi ostvarila bolji rezultat na aprilskim predsjedničkim izborima u toj državi.

- Afera “Snimak” je produkt “tipično balkanske političke iluzije da se do izbornog uspjeha može doći manipulacijama, manirima slabića svjesnog da nije u stanju da se biračima predstavi novim kvalitetom, pa stoga opredjeljenog da svoj hendikep pokuša nadomjestiti diskreditovanjem političke konkurencije, kazao je Đukanović u Skupštini Crne Gore.

On je, tokom premijerskog sata, rekao da je tako i afera “Snimak” postala, kako je naveo, obavezan dio folklora svake predizborne kampanje.

Skupština Crne Gore ranije je formirala Anketni odbor za rasvjetljavanje afere “Snimak”, a tokom parlamentarne istrage biće saslušano 15 državnih i funkcionera DPS-a, među kojima i Đukanović.

Afera “Snimak” u vezi je sa objavljivanjem audio snimaka sa sjednica organa DPS na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.
                                                                                                                                                                                                                                                                            Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a, svi oni su negirali navode da je prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Odlukom o formiranju Anketrnog odbora predviđeno je da na čelu tog tijela bude predstavnik opozicije, odnosno Koča Pavlović iz Demokratskog fronta.

Prema odluci o formiranju, Anketni odbor ima na raspolaganju 45 dana za provođenje parlamentarne istrage.

Nakon toga, u roku od najviše sedam dana treba da sačini izvještaj i dostavi ga Skupštini Crne Gore.
                                                                                                                                                                                                                                                                      Zamjenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi sa aferom  “Snimak”, dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana