Delibašiću 30 dana pritvora, policija spriječila još jednu likvidaciju

Vijesti
Delibašiću 30 dana pritvora, policija spriječila još jednu likvidaciju

Kotor - Beograđaninu Milošu Delibašiću (29) određen je pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva u okviru istrage ubistva Pančevca Miloša Vidakovića (28), prenose “Vijesti”.

Policija sumnja da je Delibašić logistički isplanirao i osmislio likvidaciju Pančevca, a da su mu u tome pomogli Beograđani Miloš V. i Siniša N, koji su uhapšeni u Srbiji.

Delibašić je priveden juče oko 14.20 časova u Osnovni sud u Kotor na saslušanje kod istražnog sudije Špira Pavićevića.

Njegov advokat nije želio ništa da komentariše.

Policija vjeruje da je hapšenjem Delibašića spriječila još jednu likvidaciju u Budvi, jer je ova grupa bandita iz Beograda, planirala da počine još jedan zločin.

Delibašiću se za sada stavlja na teret krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja”.

Policija je pripremila obimanu dokumentaciju o dokazima gdje se sa video zapisa kamera iz Budve vidi kako članovi grupe iz Beograda na skuteru krstare gradom, a potom prate i “tipuju” ubijenog Vidakovića.

Posljednji snimak je zabilježen 15-ak minuta orije likvidacije gdje se vidi kako je osumnjičeni za ubistvo Miloš V. prilazi s leđa Vidakoviću, a da to sve sa strane posmatra uhapšeni Delibašić.

On je bio zadužen i za logistiku - iznajmio je stan u Budvi, kupio plavi skuter, nabavio oružje ali i nadgledao “tipovanje” žrtve. Delibašić se nakon ubistva nije vraćao u Srbiju već je sa nevjenčanom suprugom boravio u tom stanu u Budvi.

Policija je, kako saznaju “Vijesti”, pretresom stana pronašla oružje, mobilne telefone, SIM kartice, novac...

Prilikom hapšenja Delibašića kod njega je pronađen pištolj. Nakon toga privođen je i konobar iz lokala “Mocart” I. K. iz Danilovgrada, ali je nakon informativnog razgovora pušten kući.

U zajedničkoj akciji srpske i crnogorske policije u Beogradu su uhapšene još četiri osobe, članovi takozvane “Đekićeve bande”, ali tamošnji MUP nije saopštavao njihova imena.

Delibašić je uhapšen u utorak oko 16.30 časova dok je silazio niz stepenice kod hotela “Avala” iznad ulaza u Stari grad gdje su ga opkolila šestorica inspektora u civilu.

Tokom hapšenja kod njega je nađen pištolj zamotan u peškiru, a direktori srpske i crnogorske policije kazali su da je Delibašić priveden u okviru istrage ubistva Pančevca ali i naglasili da bi uskoro mogla biti riješena još tri ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana