Crna Gora: Krivične prijave protiv četiri sveštenika SPC zbog Đurđevdanske litije

Srna
Crna Gora: Krivične prijave protiv četiri sveštenika SPC zbog Đurđevdanske litije

BERANE - Centar bezbjednosti Berane podnio je krivičnu prijavu protiv četiri sveštenika Manastira Đurđevi stupovi, kao i protiv lica čiji su inicijali V.V. iz tog grada, zbog sumnje da su tokom đurđevdanske litije izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama saopštilo je da će u narednom periodu saslušati osumnjičene i obaviti druge mjere i radnje neophodne za donošenje odluke i vezi sa ovim slučajem.

- Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Beranama, a u vezi sa održanom đurđevdanskom litijom i okupljanjem građana, beranski Centar bezbjednosti podnio je krivičnu prijavu protiv osumnjičenih D.R, S.M, M.C. i P.D, sveštenika manastira Đurđevi stupovi, kao i protiv V.V. iz tog grada zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva u Beranama apelovali su da se građani u potpunosti pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela u Crnoj Gori za zarazne bolesti i naredbi Ministartsva zdravlja.

U saopštenju se napominje da nepostupanje po tim naredbama podliježe krivičnoj odgovornosti.

Za Đurđevdan, 6. maja, sveštenici Eparhije budimljansko-nikšićke Srpske pravoslavne crkve (SPC) prošli su u litiji centralnom ulicom Berana povodom slave tog grada i Manastira Đurđevi stupovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana