Crna Gora: Bombom na načelnika policije

Vijesti, Tanjug
Crna Gora: Bombom na načelnika policije

Podgorica - Nepoznati napadači rano jutros bacili su bombu ispred zgrade u podgoričkom naselju Blok 9 u kojoj živi načelnik policije u Baru Miloš Radulović.

Tom prilikom oštećena su četiri automobila, saopštila je crnogorska policija.

U trenutku napada, u stanu se nalazila porodica Miloša Radulovića, između ostalih i djevojčice, od sedam godina i tri godine, ali srećom nije bilo povređenih.

"Od dejstva eksplozije, izazvane najvjerovatnije aktiviranjem ručne bombe M75, nastala su oštećenja na ulaznim vratima i u hodniku stana Radulovića, kao i oštećenja na ulaznim vratima dva stana koji se nalaze na istom spratu", saopštila je crnogorska policija.

Policija je izvršila uviđaj i u toku je istraga o ovom napadu.

Direktor Uprava policije Slavko Stojanović najoštirije je osudio, kako je naveo, kriminalni čin napada na načelnika Centra bezbednosti Bar i njegovu porodicu.

"Svaki napad na policijskog službenika ujedno je i napad na Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao djela bezbjednosnog sistem", kazao je Stojanović.

On je, u izjavi za medije, istakao da će policija, u intenzivnoj saradnji sa Tužilaštvom, preduzeti sve potrebne zakonom propisane mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja ovog napada.

U pitanju je drugi napad na Radulovića u posljednjih pola godine, pošto su za sada još uvijek nepoznate osobe 2. juna bacile dinamit na njegov automobil ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Policija je tada saopštila da sumnja da je za napad odgovorna jedna od kriminalnih grupa iz Bara, ali počinioci tog napada jos uvijek nisu otkriveni.

U Podgorici se rano jutros desio još jedan bombaški napad, a u tom prilikom oštećena su četiri automobila na parkingu u blizini Tuške pijace u glavnom gradu Crne Gore.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević najoštrije je osudio podmetanje eksplozivne naprave ispred stana načelnika barske policije Miloša Radulovića, navodeći da je u pitanju atak na čitavu državu.

Konjević je, kako je saopšteno iz MUP-a, o tom napadu razgovarao sa direktorom Uprave policije Crne Gore Slavkom Stojanovićem i poručio da ovaj svirepi akt mora biti rasvijetljen.

"Napad na načelnika Centra bezbjednosti Bar je napad na sve pripadnike MUP-a i u konačnom napad na državu Crnu Goru. Sada, prevashodno Centar bezbjednosti Podgorica i Sektor kriminalističke policije, moraju pokazati snagu i u saradnji sa drugim nadležnim organima otkriti i procesuirati počinioce", kazao je Konjević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana